Taxe şi impozite reglementate de votul consilierilor locali

Taxe şi impozite reglementate de votul consilierilor locali

Aşa cum a fost anunţat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, astăzi, 14 ianuarie, a fost organizată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Giurgiu. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre , având ca temă „Stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile în anul fiscal 2013”.

Necesitatea supunerii spre aprobare a două astfel de proiecte a fost explicată consilierilor prezenţi de către primarul municipiului, Nicolae Barbu. Astfel, primul proiect ce presupunea actualizarea taxelor şi impozitelor locale, indexate cu 16 la sută, reprezentând coeficientul ratei inflaţiei pe ultimii trei ani, măsură impusă de H.G. 1309/2012, a fost votat în unanimitate.

Şi cel de-al doilea proiect, revenirea valorilor taxelor şi impozitelor locale, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 1/2013, la nivelul anului 2012, a fost votat de asemenea în unanimitate, în ciuda propunerii de amânare pentru şedinţa ordinară, venită din partea unui consilier.

În consecinţă, în ciuda discuţiilor din cadrul şedinţei, giurgiuvenii vor plăti anul acesta taxe şi impozite, la valoarea celor din 2012, aşa cum a propus executivul Primăriei.

Ultima modificare: 14.01.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea a cerut societăţilor care au efectuat lucrări de introducere a reţelelor de utilităţi să ia măsuri pentru refacerea carosabilului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.